Mijn favorieten

Wat is mijn huis waard?
Bent u benieuwd wat een mogelijke verkoopopbrengst van uw woning is? Of wil de bank weten wat uw huis waard is, bijvoorbeeld voor een renteaanpassing of na een verbouwing?
 Een taxatie of waardebepaling door Piksen Makelaars kan u hierbij helpen!
 
Wat is het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie?
Bij een waardebepaling geven wij een advies op basis van een ronde door de woning en een quick-scan van vergelijkbaar aanbod, om u een indicatie te geven van de waarde van uw woning en de mogelijke verkoopopbrengst hiervan. Ook als u twijfelt of een aanpassing/verbouwing invloed heeft op de waarde van uw woning, kunnen we u hierover adviseren tijdens een waardebepaling.
 
In overleg met u kunnen wij een schriftelijk advies uitbrengen over het resultaat van de waardebepaling, echter is dit voor financiële instellingen niet voldoende voor bijvoorbeeld een hypotheekverstrekking. In het geval van een hypotheekaanvraag kunt u kiezen voor een taxatie.
 
Voor het maken van een afspraak voor een waardebepaling kunt u het best bellen met ons kantoor via telefoonnummer 0548 - 61 28 61.

Waarom taxeren?
Het is belangrijk dat u precies weet hoeveel uw huidige of toekomstige woning waard is. Dat geeft u inzicht en zekerheid bij de aankoop of verkoop van uw woning. Dat is niet het enige; ook voor het afsluiten of aanpassen van uw hypotheek of bijvoorbeeld voor het vaststellen van de huurwaarde van uw woning of bedrijf heeft u een betrouwbaar en gevalideerd taxatierapport nodig. Piksen Makelaars kan u voorzien van een door het TVI of NWWI gevalideerd taxatierapport, welke geheel voldoet aan de eisen van uw bank of financier.
 
Helder en snel een taxatierapport
Er zijn allerlei factoren die samen de waarde van uw woning bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte, de voorzieningen, de indeling, de ligging en de technische staat van de woning.
Ook zaken als bestemmingsplannen en de actuele marktsituatie kunnen van invloed zijn. Als beëdigd taxateur nemen we al deze aspecten onder de loep. We refereren uw woning ook met vergelijkbaar aanbod in de omgeving. Zo komen we tot een objectieve en nauwkeurige taxatieprijs. Daarvan stellen we een glashelder rapport voor u op: overzichtelijk en to the point; met feiten en cijfers die voor iedereen duidelijk zijn!
 
Redenen voor een taxatie
Als we vooraf weten waarvoor u het taxatierapport nodig heeft, houden we daar rekening mee bij het opstellen van het rapport.
Zo kunt u een taxatierapport nodig hebben voor:
  • de aan- of verkoop van een woning of bedrijfsruimte;
  • het afsluiten of aanpassen van een hypotheek;
  • overdracht binnen de familie of na een echtscheiding;
  • vaststellen herbouwwaarde voor de verzekering;
  • onteigening, projectontwikkeling;
  • vaststellen van de huurwaarde van een woning of bedrijf;
  • vaststellen waarde voor de Belastingdienst (WOZ);
  • schenkingsrecht en successie. 
Een afspraak maken voor een taxatie kan via telefoonnummer 0548 - 61 28 61 of via hier.