Mijn favorieten

Taxatie Nijverdal

Wanneer u op het punt staat uw woning te koop aan te bieden, is het belangrijk dat u precies weet wat u kunt vragen. Hiervoor is het uitvoeren van een goede taxatie een vereiste. Een taxatie geeft u inzicht en zekerheid bij de verkoop van uw woning, en helpt u bij het afsluiten (of aanpassen) van uw hypotheek. Een betrouwbaar taxatierapport is daarnaast belangrijk wanneer u de huurwaarde van een woning of bedrijfspand wilt vaststellen.

De taxatie van een woning of bedrijfspand in Nijverdal is een van de specialisaties van Makelaardij Piksen. Onze ervaren vakmensen staan voor u klaar en zetten graag een stap extra. Wij zijn namelijk pas tevreden als u voor de volle honderd procent tevreden bent. Met andere woorden: als u uw woning tegen de juiste prijs heeft kunnen verkopen. Of, indien u juist op zoek bent naar een woning: wanneer u heeft gevonden wat u zocht.

 

Wat is een taxatie en wat heeft u eraan?

Voor de waardebepaling van een woning zijn tal van zaken van belang. Denk hierbij aan de oppervlakte, de voorzieningen, de ligging, het bouwjaar, de indeling en uiteraard de technische staat. Deze aspecten zijn betrekkelijk eenvoudig te achterhalen. Minder eenvoudig is het echter wanneer er wordt gekeken naar bestemmingsplannen en de actuele marktsituatie.

En dat terwijl ook deze factoren van grote invloed zijn op de uiteindelijke (ver)koopwaarde van een woning. Als beëdigd taxateur in Nijverdal zorgen wij ervoor dat alles nauwkeurig wordt bekeken. Zo bekijken wij de woning met actuele referenties in de nabije omgeving, om tot een objectieve en nauwkeurige waardebepaling te komen. Dat alles staat glashelder beschreven in het taxatierapport dat u van ons krijgt.

 

Waarom een taxatie laten doen in Nijverdal?

Het spreekt voor zich dat een taxatie van groot belang is wanneer u een woning wilt kopen of verkopen. U weet dan namelijk precies waar u rekening mee moet houden en aan welke prijs u moet denken. Een taxatie laten doen door onze experts in Nijverdal is echter ook van belang bij de aan- of verkoop van een bedrijf, of het afsluiten van een hypotheek volgens de richtlijnen van het NWWI.

Cliënten laten ook vaak een taxatie doen bij een overdracht binnen de familie of een echtscheiding. Daarnaast kan een waardebepaling handig zijn bij de vaststelling van de herbouwwaarde voor de verzekering, van de huurwaarde of wanneer de belastingdienst de waarde van een woning moet weten. Een taxatie van een woning of pand in Nijverdal is dus eigenlijk altijd essentieel.  

 

Waardescan of taxatie in Nijverdal?

Een taxatierapport is uitgebreid en daarom cruciaal om achter de hand te hebben als u gaat kopen of verkopen. In sommige gevallen volstaat echter ook onze waardescan. Hiermee inventariseert u snel wat uw huidige woning waard is. Wij komen bij u langs en leggen de bevindingen naast die van min of meer vergelijkbare woningen in de markt.

Op basis hiervan heeft u alvast een idee wat u in een later stadium voor uw woning kunt vragen. Dit verschaft inzicht in de financiële opties die u heeft wanneer u een bod wil doen op een andere woning. De waardescan lijkt in zekere zin dus op onze taxatie service in Nijverdal en omgeving, maar is een stuk sneller en oppervlakkiger. Het geeft u echter wél alvast een goede indicatie, zodat u weet waar u rekening mee kunt houden

 

Professionele taxatie in Nijverdal en omgeving

Bent u van plan een huis of bedrijfspand te (ver)kopen, of heeft u om een andere reden behoefte aan een grondige en professionele taxatie voor een woning in of rondom Nijverdal? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Onze deskundige adviseurs helpen u waar nodig en zorgen ervoor dat binnen afzienbare tijd een helder en overzichtelijk taxatierapport in handen heeft. Bel voor meer informatie naar 0548 - 61 28 61, of mail: info@piksen.com.