Al decennia lang een betrokken nieuwbouwmakelaar

Bij Piksen Makelaars hebben we doorlopend interessante nieuwbouwprojecten in de verkoop. Naast de bestaande woningen is nieuwbouw een belangrijke aanvulling binnen ons woningaanbod. Onze ruime ervaring met nieuwbouwprojecten maakt dat we je niet alleen inhoudelijk kunnen adviseren, bijvoorbeeld over indelingsopties of meer- en minderwerk, maar ook met je meedenken over het traject en de timing. Dat doen we op onze kenmerkende wijze: betrokken, duidelijk en vol enthousiasme.

Op de hoogte blijven van nieuwbouw aanbod? Schrijf je dan in als zoeker!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat komt er bij nieuwbouw kijken?

Het traject in het kort uitgelegd

1

Inspiratie en inschrijving

Als je oog op een project is gevallen, wil je natuurlijk graag zoveel mogelijk informatie. Je kunt dan contact met ons opnemen om onder andere de bouwtekeningen, de technische omschrijving en in sommige gevallen een brochure te ontvangen, maar nog veel liever nemen we deze stukken samen met elkaar even door bij ons op kantoor of bij je thuis.

Ben je eenmaal overtuigd van een project, dan wil je graag in aanmerking komen voor de woning van jouw keuze. Ieder nieuwbouwproject is anders, maar meestal wordt er gewerkt met een inschrijfformulier, waarop je jouw voorkeuren en persoonlijke en financiële situatie kenbaar kunt maken. Let goed op of hiervoor een deadline gesteld wordt en zorg dat het formulier ons op tijd bereikt. Heb je hulp nodig met invullen? Ook daar zijn we graag mee van dienst.

2

Toewijzing en tekenen koop- aannemingsovereenkomst

Heb je een optie toegewezen gekregen?

Dan nodigen we je uit voor een gesprek waarin we alles vertellen over de vervolgstappen en keuzes die je te wachten staan. Een optie is meestal vrijblijvend, maar vaak niet voor onbepaalde tijd. Besluit je om de koop door te zetten? Dan stellen we een koop- en aannemingsovereenkomst op met ontbindende voorwaarden. We leggen uit wat er in deze overeenkomsten wordt beschreven en adviseren je om de belangrijke stappen die nu volgen te doorlopen. Bijvoorbeeld de verkoop van je huidige woning en hoe zich dit verhoud tot de financiering.

Bouwtekening nieuwbouwproject

3

De bouw van jouw droomhuis

Wanneer de financiering rond is en de overige ontbindende voorwaarden – zoals het verkrijgen van de benodigde vergunningen of behalen van een minimaal verkooppercentage – zijn vervallen, zal de notaris aktes opmaken zodat je officieel eigenaar wordt van de grond en hetgeen daarop gebouwd wordt. Op dat moment betaal je dan ook de grondkosten en het gedeelte van de woning dat op dat moment gereed is. De rest van de termijnen worden (vanuit je bouwdepot) geleidelijk aan, naarmate de bouw vordert, betaald aan de aannemer.

De communicatie over de bouw wordt vanaf dit moment vaak overgenomen door de aannemer. Zij zullen je zo nu en dan uitnodigen voor kijkmomenten waarop je jouw droomhuis langzaam tot leven ziet komen. Daarnaast moeten er – vaak bij projectpartners – keuzes worden gemaakt voor afwerking van onder andere keuken, badkamer en andere smaakkwesties.

4

Een splinternieuwe toekomst

Het moment is daar: je wordt uitgenodigd voor een vooroplevering van jouw nieuwbouwwoning.

Samen met de aannemer controleer je of alle afspraken zijn nagekomen en de woning naar tevredenheid is gebouwd. Je kunt iemand van bijvoorbeeld Vereniging Eigen Huis of een andere onafhankelijke partij inschakelen die goed met je meekijkt. Ontbreken er nog wat stopcontacten of staat er een scheidingswand nét niet op de juiste plek? Dan wordt dit vastgelegd in een inspectierapport en krijgt de aannemer een vastgestelde tijdsperiode om dit te herstellen. Als bij de eindinspectie blijkt dat alles in orde is, ontvang je de sleutels en gaat daarmee ook het risico over. Denk dus aan het afsluiten van je opstalverzekering!

Nu kun je eindelijk beginnen met inrichten. Wij wensen je heel veel woonplezier in jouw splinternieuwe woning en hopen dat je hier een fijne toekomst tegemoet gaat!

Bespreking Erwin en Hidde nieuwbouw

Nieuwbouw kopen

Goed advies om de juiste keuzes te maken

Als ervaren nieuwbouwmakelaar kunnen we je goed begeleiden bij deze aankoop, die nou eenmaal iets anders is dan een ‘normale koop’. Wat houdt bijvoorbeeld 'vrij op naam' nu precies in? En met welke bijkomende kosten dien je rekening te houden? Wij zorgen dat je in iedere fase weet waar je aan toe bent en adviseren je altijd vanuit de menselijke maat, zodat jij de juiste keuzes kunt maken.

Recent opgeleverde projecten

Afspraak maken

Vul het formulier in om een afspraak te maken

"*" geeft vereiste velden aan

Eerste optie

Tweede optie

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De website maakt gebruik van cookies

Meer informatie over de cookies