Taxatierapport of waardebepaling nodig?

Er is soms wat spraakverwarring over het woord ’taxeren’. Bent u van plan uw huidige woning te verkopen of gewoon eens benieuwd wat de huidige waarde is? Dan volstaat een vrijblijvende gratis waardebepaling meestal. Krijgt u een officiële vraag om de waarde van uw huidige of nieuwe woning vast te stellen, bijvoorbeeld vanuit uw bank of verzekering, dan is meestal een gevalideerd taxatierapport noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een hypotheek, het financieren van een verbouwing, een noodzakelijke verkoop bij een scheiding of overlijden of een WOZ-bezwaar. Wat de situatie ook is: wij kunnen je snel van dienst zijn met een NWWI-gevalideerd taxatierapport dat door alle hypotheekverstrekkers wordt geaccepteerd.

Wat komt er bij kijken?

Hoe gaat de taxateur te werk?

1

Alles begint met een goede voorbereiding

We bekijken naast het bestemmingsplan, juridische gegevens en de kadastrale situatie ook naar vergelijkbare recent verkochte woningen in de buurt.

Wil je bijvoorbeeld een verbouwing uitvoeren of nieuwbouwen? Dan zijn er ook de nodige (ver) bouwtekeningen en omschrijvingen van de uit te voeren werkzaamheden nodig. Hiervoor sturen we je een formulier toe om deze gegevens aan te leveren.

2

We komen bij je langs voor de opname

Tijdens de opname wordt de woning inpandig en ook rondom uitwendig geïnspecteerd. We beschrijven het geheel in het taxatierapport. Er worden ook een aantal foto’s gemaakt, zowel binnen als buitenom. Deze worden in het taxatierapport opgenomen en zijn uitsluitend voor belanghebbenden zichtbaar.

Daarbij zullen we ook vragen stellen over bouwkundige zaken; een steeds belangrijker onderdeel van het rapport. Als de woning is ingemeten, dan controleren we dit. Mocht dat nog niet het geval zijn, dan meten we zelf in.

3

Terug op kantoor volgt de uitwerking

Nadat we langs zijn geweest, wordt het taxatierapport verder uitgewerkt. Dit vergt vaak de meeste tijd. We zoeken onder andere naar referenties en beschrijven overeenkomsten en verschillen. Als onze uitwerking is voltooid, wordt het taxatierapport ter controle (validatie) naar het Nederlandse Woning Waarde Instituut (NWWI) gestuurd. Zodra zij het rapport valideren, is de taxatie écht afgerond.

4

Je ontvangt van ons het gevalideerde rapport

In je mailbox vindt je een gecertificeerd PDF-bestand met het gevalideerde taxatierapport. Als je gebruik hebt gemaakt van een tussenpersoon die ons de opdracht heeft verstrekt, ontvangt hij of zij deze vaak ook gelijk. De factuur wordt op dit moment ook verstuurd en kan op verzoek door jezelf worden voldaan of via de notaris worden verrekend. Wij archiveren het rapport voor minimaal de wettelijke periode van 20 jaar, dus bel ons gerust als je binnen deze periode nog vragen hebt!

Deskundig en ervaren

Altijd binnen enkele werkdagen een afspraak

Piksen Makelaars beschikt over deskundigheid en ervaring in het taxeren van woningen en appartementen en is hiertoe bevoegd binnen een straal van 20 kilometer rondom ons kantoor in Nijverdal. Onze NRVT-gecertificeerd register-taxateur staat binnen enkele werkdagen bij je op stoep!

Bel ons

Heb je een taxatierapport nodig?

Vul gelijk het contactformulier in!

We bellen altijd eerst om even met je af te stemmen wat de reden van de afspraak is. Er worden dus nog geen kosten gemaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Afspraak maken

Vul het formulier in om een afspraak te maken

"*" geeft vereiste velden aan

Eerste optie

Tweede optie

De website maakt gebruik van cookies

Meer informatie over de cookies