Mijn favorieten

Taxateur Hellendoorn

U heeft de ideale woning op het oog en wilt overgaan tot koop. Voor het zover is, moet er echter nog het nodige gebeuren. Zeker wanneer u momenteel al een koopwoning heeft, is het van belang om de waarde daarvan nauwgezet te laten bepalen. Dit verschaft u namelijk inzicht in uw financiële positie. Hierdoor weet u straks beter wat u te besteden heeft bij de aankoop van een nieuwe woning.
Zowel voor aankoop als verkoop van een woning kunt u een beroep doen op de taxateur van Piksen Makelaardij bij Hellendoorn. De taxateur geeft u door middel van een helder en overzichtelijk rapport inzicht in uw financiële mogelijkheden. Deze kennis kunt u vervolgens gebruiken bij de verkoop van uw huis en/of de aankoop van een nieuwe woning. Het laten doen van een goede taxatie is dus cruciaal.


Wat doet de taxateur in Hellendoorn precies?

Om tot de waardebepaling van een woning (of bedrijfspand) te komen, dienen tal van factoren in ogenschouw te worden genomen. Voor de hand liggende aspecten zijn de oppervlakte van de woning, de aanwezige voorzieningen, het bouwjaar, de ligging en uiteraard de technische staat. Ook zaken als bestemmingsplannen en de actuele marktsituatie zijn evenwel van groot belang.
Onze taxateur bij Hellendoorn neemt al deze aspecten grondig onder de loep en vergelijkt uw (toekomstige) woning met actuele referenties in de omgeving. De waardebepaling die hieruit volgt wordt vastgelegd in een overzichtelijk rapport. Hierin vindt u de voor u relevante cijfers en feiten die u kunt gebruiken bij de onderhandelingen over de vraagprijs, of in het geval van verkoop: de verkoopprijs.


Waarvoor een taxateur in Hellendoorn inschakelen?

Indien u ervoor kiest om gebruik te maken van de diensten van onze taxateur in Hellendoorn, willen wij graag van u weten waarom. Dat doen we zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het opstellen van het uiteindelijke rapport. De redenen waarom mensen een taxatierapport laten opstellen lopen namelijk flink uiteen. Logischerwijs zijn de aan- en verkoop van een woning de belangrijkste redenen.
Ook bij het afsluiten van een hypotheek, een overdracht binnen de familie, het vaststellen van de herbouwwaarde voor de verzekering en het bepalen van de huurwaarde is zo’n rapport echter onmisbaar. Met behulp van de gedetailleerde gegevens is het namelijk een stuk eenvoudiger om bij eventuele (ver)kopers, banken, verzekeraars of de belastingdienst iets gedaan te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een hogere vraagprijs aan potentiële kopers.


Verschil tussen een waardescan en een taxatie

De taxateur in Hellendoorn levert grondig werk, maar misschien is dat (nog) niet nodig. Stelt u zich eens voor dat u een droomhuis op het oog heeft. De kans is echter groot dat u op dat moment nog niet precies weet wat uw financiële mogelijkheden zijn. Een snelle waardescan kan in zo’n geval uitkomst bieden. U hoeft dan dus niet meteen een uitgebreide taxatie te laten doen.
Met onze gratis waardescan krijgt u snel inzicht in de waarde van uw huidige woning. Onze deskundige mensen komen uw woning bekijken en stellen aan de hand van hun bevindingen een waarde-indicatie op. Dit is niet het definitieve (ver)koopbedrag, maar komt wel in de buurt. Zo weet u dus snel waar u in financieel opzicht staat en waar u, op financieel gebied, rekening mee kunt houden.


Dé deskundige taxateur in Hellendoorn en omgeving

Gaat u een woning of pand kopen of verkopen, en wilt u weten waar u aan toe bent? Doe dan een beroep op dé taxateur in Hellendoorn. Onze vakkundige mensen helpen u waar nodig en zorgen ervoor dat u beslagen ten ijs komt. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0548 - 61 28 61 of mailen naar info@piksen.com.